Charlize Theron végre elárulta a nevét!

Az isteni Charlize tegnap este élő adásban lebbentette fel a fátylat arról, hogyan is kell ejteni a családi nevét. Még véletlenül sem úgy, ahogy azt az elmúlt évtizedekben gondolhattuk és hallottuk.

Talán nem vagyok egyedül a filmek világának titkolt rajongói között, akik hellyel-közzel követték a dél-afrikai származású színésznő karrierjét a  kezdetektől a Rémes Oscar-díj megérdemelt elnyeréséig és azon túl.

Ki ne emlékezne az Ördög ügyvédjében nyújtott feledhetetlen alakításra Keanu Reeves partnereként?

Ugyancsak nem hagyhatjuk említés nélkül az asztronautafeleség szerepében, ahol például a tánc- és balettművész múltjából merítve alkotott emlékezeteset.

Vagy eszünkbe juthat még a korai évekből a Sweet November mindig kicsit fura lánya, aki itt is Keanu Reeves oldalán csillogtathatta a tehetségét.

Az igazi ínyenceknek a sok komolykodás mellett azért szolgált vidám pillanatokkal is, a Funny or Die sorozatában a Kinky Sex Tape egészen kimagasló élményt nyújt az ilyesmire fogékonyaknak. Minden perce kincs.

A műértő közönség kirobbanó lelkesedéssel fogadta az elmés bolondozást.

Nemrégiben azzal került ismét az online magazinok címlapjára, hogy a kollegiális udvariaskodást félretéve egész meredeken, egy kétlábas becsúszó szereléssel beleszállt a harcművészetet jobbára csak mímelő Steven Seagal-ba, és hát igen, egy dagadt seggarcnak tartja, aki amúgy látványosan harcképtelenül béna kacsázik, a filmbéli ellenfeleit épphogy csak ide-oda toszogatja.

He’s just incredibly overweight and pushing people. He’s overweight and can barely fight … look it up, it’s ridiculous. He’s shoving people by the face. It’s a whole setup.

A kemény szavak mögött valódi keménység is körvonalazódik, a gyakorta vitriolba mártott pennájú kritikusok által is nagyra tartott Mad Max – Fury Road óta minden joga meg is van arra, hogy nőies finomkodás és kertelés nélkül nyilatkozzon és akár egy kiadós f*ck you-val nyomatékosítsa a mondanivalóját. Íme:

I have no problem talking sh*t about him because he’s not very nice to women so f*ck you!

Ezzel a 68 éves, mostanra a túlsúlya miatt jóformán szó szerint megkerülhetetlen színész elleni nemi erőszak vádakra utalva.

De kanyarodjunk is vissza a névre és annak kiejtésére. A BBC The One Show című műsorában Gethin Jones riporter műártatlanul feltette a korábban már párszor megválaszolt kérdést, hogy a rajongók által Afrikaans eredetűnek feltételezett vezetéknév első “Ther-“ vagy második “-on” szótagján volna-e a hangsúly? A válasz meglepő módon, hogy mindenki rosszul tudja, és egyik sem.

The truth of the matter is those are not even remotely close to the real pronunciation.

A francia eredet alapján a helyes kiejtés leginkább a “Throne”-ra hasonlít, az “r”-t kissé nyomatékosan nyelvvel megpörgetve.

A kérdezz-felelek apropója egyébként a színésznő új filmje, a mostanság népszerű műfaj szerint egy grafikus novellán (sic) alapuló The Old Guard, ahol egy ősöreg harcos évszázadokon átívelő szerepében láthatjuk viszont a bezárt filmszínházak képzelt vásznain az immáron helyesen nevén nevezett hősnőt.

Már csak az a kérdés, hogy kit küldjünk el megtekinteni az előfizetéses színes-szélesvásznú Netflix kinematográfba?

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!